Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yalama'ya göre İşçi'nin listesi kazandı

Yalama

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin kongresi 14 Mart Cumartesi günü yapıldı. Yalama, Hüseyin İşçi'nin vekalet oylarının kullanılmasına izin verirken, Y. M. Akif Ertan'ın divan başkanlığına sunduğu vekalet oylarının...

Erdek Esnaf  ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin kongresi 14 Mart Cumartesi günü yapıldı.

Yalama, Hüseyin İşçi'nin vekalet oylarının kullanılmasına izin verirken, Yaşar Mehmet Akif Ertan'ın divan başkanlığına sunduğu vekalet oylarının kullanılması teklifine izin vermedi.

TESKOMB Ana Sözleşmesinin 24. maddesinde yer alan Oy hakkı ve temsiline göre, başkan adayı Ertan'ın da, divan heyetine sunduğu vekalet oylarının, vekaleti alan ortaklar tarafından kullanılması gerekirken, kullanılmaması, Balıkesir Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'nden gelen kongre komiseri tarafından tutanağa geçirildi.  

198'e karşı 185 oy aldığı açıklanan Başkan adayı Ertan, kullanılan oyların adil sayılmadığını iddia ederek seçime itiraz edip, divan heyetine kamera kayıtlarını tanık gösterdiğini içeren itiraz dilekçesini sundu.

Marmarabirlik sosyal tesislerinde gerçekleşen, Genel Kurula Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek Emniyet Müdürü Sadık Demir, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Ali Ertek, Erdek Marmarabirlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mustafa Gümüştaş, Gönen Sarıköy Belediye Başkanı Ali Yeşildağ, Halkbankası Erdek Şube Müdürü Ayşe Maçan, Erdek Ziraat Odası Başkanı Mehmet Saçıl, Erdek Esnaf Odası Başkanı Çetin Gül , Erdek Şoförler Odası Başkanı Fatih Payal ile Kooperatif ortakları katıldı.

Divan Başkanlığını Gönen Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Yalama'nın yaptığı Olağan Genel Kurulda Yönetim Kurulu faaliyet raporunu okumak için dakikalarca görevli arandı ve sonunda faaliyet raporunu okuyacak görevli bulundu.

Faaliyet raporunun ardından denetim kurulu, bilanço raporu okundu ve okunan raporlar ile Yönetim Kurulunun ibrası oya sunularak yapılan oylama sonucunda raporlar ve yönetimin ibrası oy birliği ile kabul edildi.

Genel Kurulda söz verilen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, oda seçimlerine müdahale etmediğini ve kendisinin yalnızca esnaf kredilerinin yeniden açılması için Ankara'da girişimlerde bulunacağını belirtti.

SEÇİLİRSEM MAYIS AYINDA KREDİLER AÇILACAK

Belediye Başkanı Aysan'ın konuşmasının ardından başkan adaylarına söz verildi. Konuşmasında aday olması konusuna açıklık getiren Mehmet Ertan, ”Hüseyin İşçi'nin başkanlığındaki kooperatifimiz, yıllardır kötü yönetiliyor. Buna paralel olarak da, uzun bir süredir, ilçemiz esnafına kredi bile veremiyor. Ortaklarına, kredi bile veremeyen bir kuruluş durumuna düşürülen Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ni yeniden ayağa kaldırarak, başı dik bir kuruluş durumuna dönüştürmek amacıyla kongrede aday oldum. 2002 yılından bu yana, Hüseyin İşçi'nin başkanlığındaki kooperatif yönetiminin bugünkü durumu apaçık, gözler önündedir. Başkan İşçinin yandaşlarına verdiği kredilerden Erdek esnafı kredi bulamıyor. Hüseyin İşçi yönetiminin, kooperatifi, kredi bile veremez duruma getirmesine artık seyirci kalamazdım. Bu nedenle, zaten ekonomik kriz içinde kan ağlayan Erdek esnafının sorunlarının çözümü için elimi, taşın altına koymaya karar verdim. Amacım, Erdek'li esnafın yıllardır gülmeyen yüzünü biraz olsun güldürmektir” dedi.

Söz verilen Kooperatif Başkanı Hüseyin İşçi'de yaptığı konuşmada 31 yıllık görev hayatı süresince hiçbir yandaşına kredi desteği sağlamadığını, kooperatiften şahsı adına para harcamadığını söyledi.

ERTAN, ERDEK ESNAF KEFALETİN BALIKESİR'DEN  KOPMASINI ÖNLEDİ

Gündemin 9. maddesinde, Erdek esnaf kefaletin gerektiğinde, Balıkesir üst birlikten ayrılmak istemesi halinde yönetim kuruluna yetki verilmesi vardı.

Bu gündemle ilgili söz alan başkan adayı Ertan, Erdek esnaf kefaletin vilayetimiz olan Balıkesir'den ayrılmak istemesi halinde yönetim kuruluna yetki verilmemesini ortaklara söyleyip, bu maddenin ret edilmesi uyarısında bulundu. Bu madde, oy birliğiyle ret edilip, Erdek esnaf kefaletin, Balıkesir'den ayrılmasının önüne geçilmiş oldu.

ERTAN, KOOPERATİF TARAFINDAN, ESNAFIN MALININ ALINMASINI ÖNLEDİ

Kooperatif alacağından dolayı icra yolu ile satışı ve icra yolu ile satışta alacağa mahsuben satın alınması ve bu yolla alınan taşınır taşınmaz malların kooperatife asgari maliyetinden az olmamak kaydı ile açık arttırma usulü veya pazarlık usulü ile satılması hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesi istendiğini ortaklara izah eden Ertan, bu madde geçerse, işi bozulduğu için icraya düşen esnafın mallarının çok ucuz rakamlarla kooperatif tarafından alınacağını belirtip, esnaf kefalet emlakçılığa mı? soyunmak istiyor sorusu yöneltti. Gerçeği Başkan adayı Ertan'dan öğrenen, kooperatif ortakları bu maddeyi de oy birliğiyle ret etti.

İŞÇİ'YE, VEKALET OYU DESTEĞİ

Başkan adaylarının yaptıkları konuşmaların ardından sıra Yönetim ve Denetim Kurulunun seçimine geldi. Daha sonra Y. Mehmet Akif Ertan ve Hüseyin İşçi'nin listesi tanıtıldı. Genel Kurulda seçime geçildiği sırada vekaleten oy kullanımı tartışmaları yaşandı. Başkan Adayı Ertan, vekaleten oy kullanımına itiraz etti. Yaşanan tartışmaların gölgesinde yapılan açık oylamada divan başkanı Yalama, 383 üyenin oylamaya katıldığını söyleyip, Hüseyin İşçi'nin 198, Mehmet Ertan'ın ise 185 oy aldığını söyledi. Sonuçların açıklanmasının ardından salonda büyük gerginlik yaşandı. Tartışmaların sertleşmesi sonucunda Emniyet ekipleri tartışmalara müdahale ederek üyeleri salondan çıkardı. Yapılan seçimlerde üye olmayanların oylarının sayıldığını öne süren Başkan Adayı Mehmet Ertan, seçimin adaletli bir şekilde yapılmadığını belirterek, kendini destekleyen üyelere taşkınlık yapmadan salonu boşaltmalarını isteyip, gerginliği sona erdirdi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı